فلزیاب ، مطالب علمی و آموزشی
۩۞۩ مدار فلزیاب و دستگاه فلزیاب تضمینی ۩۞۩
درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید این وبلاگ در زمینه های مختلف مطالب علمی و آموزشی به صورت تخصصی و عمومی فعالیت می نماید و همچنین در زمینه فروش مدارات و دستگاه فلزیاب لازم است این نکته را یاد آور شوم که در این وبلاگ مطالب جدید در صفحه اول قرار نمیگیرد و شما میتوانید برای مشاهده جدید ترین مطالب مورد نظرتون در وبلاگ به بخش موضوعات مطالب به قسمت مورد نظر خود مراجعه نمایید درضمن این وبلاگ آماده تبادل لینک با تمامی وبلاگ ها و سلیت ها می باشد
آخرین مطالب
نويسندگان

تایمر راه پله - Stair Timer

در ساختمانهای چند طبقه برای کنترل روشنایی راه پله از مدارت گوناگونی استفاده میشود. ساده ترین مدار، همان مدار کلید تبدیل است که اکثرا برای آپارتمان دو طبقه استفاده میشود که همه با آن آشنا هستید. اما برای طبقات بیشتر، کلید تبدیل گزینه چندان مناسبی نیست. و یکی از معایب آن احتمال روشن ماندن لامپ در صورت فراموش کردن است.
تصویر شماره 1
 
روش دیگری که کاربرد زیادی هم دارد استفاده از تایمر راه پله است(تصویر شماره 1). همانطور که از نام آن هم پیداست ، نوعی تایمر با هدف خاص میباشد. طبقات ساختمان هر قدر هم باشند شما فقط به یک تایمر نیاز دارید و علاوه بر آن فقط برای هر طبقه یا جلوی در هر واحد یک کیلد فشاری لحظه ای قرار میگیرد که سیم بندی آن هم بسیار ساده است. تمامی کلیدها با هم موازی میشوند.(تصویر شماره 2) در صورتیکه کلیدی زده شود تایمر شروع بکار کرده و لامپها را روشن میکند و پس از گذشت زمان معینی که قابل تنظیم نیز هست، لامپ ها خاموش میشوند. و دیگر نیازی به خاموش کردن از طرف اهالی ساختمان نیست و مشکل فراموش کردن ، خاموشی روشنایی بعد از استفاده ، برطرف شده است.
 تصویر شماره 2
 
 
 
مدارات تایمر راه پله انواع مختلفی دارند که به لحاظ نوع عملکرد میتوان به سه دسته مکانیکی ، الکترومکانیکی و الکترونیکی تقسیم بندی نمود. ما در اینجا نمونه الکترونیکی را بررسی میکنیم. البته نوع سیم بندی نیز در انواع مختلف با هم متفاوت است. که نمونه مورد نظر ما فقط از سه سیم استفاده میکند و درنتیجه استفاده از آن بسیار ساده خواهد بود.
تصویر شماره 3
 
 مدار این تایمر بسیار ساده بوده و از قطعات کمی نیز تشکیل شده است.(تصویر شماره 3) در صورت اتصال برق به مدار اتفاق خاصی روی نمیدهد. اما زمانیکه شما کلید را میزنید برق از طریق پایه مشترک وارد تایمر میشود. پس از عبور از مقاومت R1 و خازن C1 که بعنوان کاهنده ولتاژ عمل میکنند ولتاژ وارد مدار یکسوساز پل شامل دیودهای D1,D2,D3,D4 میشود. سپس این ولتاژ توسط خازن C2 صاف شده  و مدار را تغذیه میکند. بخشی از جریان تولیدی از طریق مقاومت R3 وارد دیود D5 میشود که باعث روشن شدن آن خواهد گشت. از طرفی بدلیل دشارژ بودن خازن C3 آی سی تایمر 555 عمل میکند و خروجی آن فعال میشود. با فعال شدن خروجی  رله عمل کرده و کنتاکت آن بسته میشود. با بسته شدن این کنتاکت فاز مستقیما به پایه ورودی مشترک مدار وارد میشود و در صورتیکه دست از روی کلید برداشته شود برق مدار قطع نخواهد شد(حالت خود نگه دارندگی). و در نتیجه لامپ ها نیز روشن باقی می مانند. از طرفی خازن C3 از طریق مقاومت R2 و ولوم RV1 شارژ میشود. زمانیکه ولتاژ ان به سطح ترشلد برسد، خروجی آی سی 555 پایه 3 غیر فعال میشود و رله نیز خاموش و قطع میشود. با قطع رله برق مدار نیز قطع خواهد شد و لامپ ها نیز قطع می گردند.
تصویر شماره 4
 
در این حالت بدلیل اینکه برق ورودی پل دیود ها قطع شده ولتاژ خروجی نیز کم میشود و چون این ولتاژ به آند دیود D6 نیز متصل است، و از طرفی کاتد این دیود هم به سر مثبت خازن C3 متصل است. بدلیل بالاتر بودن ولتاژ کاتد نسبت به آند دیود روشن شده و خازن C3 از این طریق دشارژ میشود. تا برای کار مجدد مدار آماده شود. به انیمیشن موجود در تصویر 4 دقت کنید.
در مدارات تایمر راه پله معمولا برای روشن نگه داشتن دائم روشنایی نیز کلیدی را در نظر میگیرند. که با زدن این کلید در صورتیکه کسی یکی از شستی ها طبقات را بزند مدار روشن شده و روشن نیز باقی می ماند و لامپها خاموش نمیشوند. در این مدار هم کلیدی موازی با خازن C3 قرار گرفته. در صورتیکه این کلید بسته شود. با زدن یکی از کلیدهای طبقات مدار روشن میشود. اما بدلیل اینکه این کلید خازن را اتصال کوتاه کرده عملا ولتاژ پایه های 6 و 2 آی سی 555 صفر باقی مانده و بالا نمیرود و در نتیجه آی سی بصورت دائم خروجی را فعال نگاه میدارد. تا زمانیکه مجددا این کلید به حالت باز برگردد.
امیدوارم که توضیح این مدار برای شما مفید بوده باشد. من سعی کردم با بررسی یک نمونه صنعتی و تحلیل و ساخت انیمیشن عملکرد مدار شما را با نحوه عملکرد این مدارات که اکثر به همین شکل هستند آشنا کنم. در عین حال که بررسی این مدار شما را با تکنیک های طراحی صنعتی مدارات نیز آشنا میکند.
 

 

تایمر راه پله دیجیتالی Digitally Stair Timer

قبلا با یک نمونه از مدارات رله راه پله آشنا شدید. در اینجا قصد دارم مدار دیگری را برای شما بررسی کنم. این مدار نیز از یک آی سی 555 برای اندازه گیری زمان استفاده کرده و از این جهت با مدار قبلی شباهت زیادی دارد. اما فرق این مدار با مدار قبلی نحوه نتظیم زمان است. در مدار قبلی از یک ولوم جهت تنظیم زمان استفاده کرده بود. اما این مدار بجای این کار از یک مدار دیجیتالی استفاده کرده که بصورت تاچ یا همان لمسی عمل میکند. و با هر بار تاچ شدن زمان بر روی مقدار جدید تنظیم میشود، و البته برای اینکه کاربر هم از مقدار تنظیم شده مطلع شود تعدادی LED نشانگر نیز بر روی آن قرار داده شده. که با هر بار تاچ شدن یکی از LED ها روشن میشود که نشان دهنده زمان جدید است.(تصویر 1)
تصویر 1

 

همانطور که مشاهده میکنید این مدار بسیار جذاب تر از مدار قبلی است. اما نحوه تاچ کردن در این مدار چگونه پیاده سازی شده است؟ اگر به مدار دقت کنید با توجه به ترمینال خروجی آن که در تصویر پیداست میتوان حدس زد که مدار ابعاد کوچکی دارد، و طراح با استفاده از هنر و تکنیک طراحی توانسته این مدار را با کمترین قطعات طراحی کند. و برای شما دوستان هم حتما روش و چگونگی انجام اینکار جالب است. بخصوص که با ایده گرفتن ازاین مدار میتوانید طرحهای مشابه را نیز طراحی و پیاده سازی کنید. پس با ما همراه باشید تا به بررسی این مدار بپردازیم.
 
در این مدار از یک صفحه فلزی برای لمس توسط کاربر استفاده شده است. این صفحه از طریق مقاومت R6 به بیس ترانزیستور Q3 متصل است. این ترانزیستور با ترانزیستور Q2 بصورت دارلینگتون بسته شده است. در نتیجه هر وقت شما صفحه فلزی را لمس میکنید بدلیل وجود مقداری ولتاژ خفیف در بدن این ولتاژ باعث تحریک بیس ترانزیستورها میشود و جریانی از سمت کلکتور خود به امیتر منتقل میکنند. این جریان با عبور از خازن C6 در آن بصورت ولتاژ ذخیره میشود و با رسیدن به حد معینی باعث تحریک ورودی کلاک شمارنده ده دهی 4017 میشود. در صورتیکه دست از روی صفحه برداشته شود. دیگرترانزیستورها تحریک نشده و وخازن نیز از طریق مقاومت موازی با آن (R7) تخلیه  میشود و لتاژ آن دوباره به صفر برمیگردد .(تصویر 2)
تصویر 2

برای دیدن شکل بالا در ابعاد بزرگ تر  اینجا کلیک کنید

شمارنده 4017 با هر بار تحریک شدن کلاک آن یکی از ده خروجی خود را یک میکند و سایر خروجی ها در سطح صفر باقی می مانند. زمانیکه خروجی اول فعال میشود ، دیود D8 روشن میشود و باعث روشن شدن LED اول (D18 ) میشود. البته مقاومت R8 مانع از عبور جریان زیاد دیود فوق میشود. از طرفی ولتاژ خروجی از 4017 از طریق مقاومت 180 کیلواهمی R3 باعث شارژ شدن خازن C4 میگردد. در صورتیکه ولتاژ به حد آستانه تحریک پایه 6 آی سی 555 برسد باعث صفر شدن خروجی آی سی پایه 3 میشود و پایه 7 آی سی نیز صفر میشود و خازن را دشارژ کرده و ولتاژ دوسر آن را صفر نگاه میدارد. به عبارت دیگر هنوز رله فعال نشده و فقط شما زمان را بر روی حالت اول که 1 دقیقه است انتخاب کردید.
حال اگر کسی یکی از کلیدهای راه پله را بزند ولتاژ برق شهر از طریق پایه مشترک رله و تیغه بسته آن به ورودی بیس Q1 از طریق مقاومت R5 و دیود D5 میرسد.و با توجه تقسیم ولتاژی که بین مقاومت R5 و مقاومت R4 انجام میشود 55 هزارم آن به بیس ترانزیستور خواهد رسید. مثلا اگر ولتاژ برق را 220 ولت در نظر بگیریم ، ولتاژی در حدود 1.2 ولت به ترانزیستور خواهد رسید و این ولتاژ برای روشن کردن آن کفایت میکند. و درنتیجه ولتاژ کلکتور آن به حدود صفر رسید و چون کلکتور به پایه 2 آی سی متصل است، این پایه تحریک شده و خروجی آی سی فعال میشود و رله روشن میشود. با روشن شدن رله تیغه بسته آن باز میشود عملا دیگر ترانزیستور Q1 از حالت تحریک خارج میشود. از طرف دیگر تیغه باز رله نیز بسته میشود و فاز را به ترمینال مشترک COM منتقل میکند، در نتیجه لامپ ها از طریق رله روشن باقی می مانند.
از طرف دیگر پایه 7 آی سی قطع شده و خازن آزاد میشود و شروع به شارژ شدن به ترتیبی که در بالا به آن اشاره شد میکند. و پس از طی زمان معین با رسیدن ولتاژ آن به آستانه تحریک آی سی 555 ، باعث قطع رله و بازگشت مدار به حالت اول میشود(لامپ های روشنایی نیز خاموش میشوند) و پایه 7 مجددا صفر شده و خازن را دشارژ کرده و آنرا در سطح صفر نگه میدارد.
اما در صورتیکه خروجی دوم آی سی 4017 نیز فعال باشد به دلیل اینکه آند دیود D9 به آند D8 متصل است، دیود D9 روشن شده و D8 خاموش میشود و تاثیری در عملکرد مدار نخواهد داشت، دلیل اینکار از سوی طراح این بوده که در این مدار 7 حالت مختلف در نطر گرفته شده که 6 تای آن برای زمانهای مختلف و آخری برای حالت دائم روشن است. و از طرفی آی سی 4017 ده خروجی دارد که طراح سه خروجی اضافه را بعنوان حالت مشترک در نظر گرفته است.
در صورتیکه خروجی سوم فعال شود LED دوم D19 روشن میشود که نشان دهنده زمان دو دقیقه است. در این حالت خازن C4 از طریق دو مقاومت 180 کیلو اهمی R9 و R3 شارژ میشود و در نتیجه زمان شارژ آن دو برابر حالت اول میشود. یعنی زمان از 1 دقیقه به 2 دقیقه میرسد.
با فعال شدن یکی از خروجی های چهارم تا ششم،LED سوم به نشانه زمان 5 دقیقه روشن میشود و خازن C4 از طریق سه مقاومت R10 و R9 و R3 شارژ میشود که مجموع این مقاومتها 470+180+180برابر 830 کیلو اهم میشود که حدود 5 برابر حالت اول خواهد بود.
با فعال شدن خروجی هفتم، LED چهارم به نشانه 10 دقیقه روشن میشود. که مجموع مقاومتهای R11 و R10 و R9 و R3 قرار گرفته در مسیر شارژ C4 زمانی در حدود 10 دقیقه تاخیر را ایجاد خواهد کرد.
با فعال شدن خروجی های هشتم و نهم نیز این مسئله تکرار میشود.
اما با فعال شدن خروجی دهم فقط LED هفتم روشن میشود و هیچ جریانی به سوی خازن C4 برای شارژ کردن آن ارسال نمیشود. در نتیجه خازن شارژ نشده و خروجی تایمر قطع نشده و لامپهای روشنایی بصورت دائم روشن خواهند بود.
در ساخت مدار دقت کنید که بدلیل ترسیم این مدار در نرم افزار پروتیوس خطوط تغذیه این آی سی ترسیم نشده که شما باید پایه 16 را مثبت تغذیه و پایه 8 را به منفی مدار متصل کنید.

به نظر من این مدار بسیار طراحی زیبا و شیرینی داشته و نشان دهنده هوش و تجربه بالای طراح آن است. اما نکاتی که در بالا بررسی نشد:

 توجه داشته باشید که شاید این شبهه برای شما بوجود آید که چرا وقتی یک LED مربوط به خروجی فعال 4017 روشن میشود LED های بالاتر و یا پایین تر روشن نمیشوند؟ دلیل آن این است که در این مدار هر LED که روشن شود، LED های پایین آن بدلیل اینکه آندشان به خروجی آی سی ها وصل است(دیودهای بین آی سی و LED روشن هستند) و این خروجی ها چون صفر هستند باعث خاموش شدن LED میگردند. اما LED های بالاتر با اینکه آندشان به دیود های سر راه خروجی آی سی وصل است، اما چون آند آن دیود به صفر بوده و از طرفی کاتدشان از طریق مقاومت طبقه پایین به ولتاژ متصل است عملا بدلیل در بایاس معکوس بودن خاموش هستند. حالا  دقت کنید تمام کاتد LED ها بهم وصل است و طبق قانون دیودها هر دیودی که که آندش به ولتاژ بالاتری وصل باشد، روشن میشود و ما بقی خاموش خواهند بود. در نتیجه فقط LED که مستقیما به خروجی فعال آی سی وصل است روشن خواهد بود.

خازن C7 که بصورت موازی با تیغه باز رله قرار گرفته خازن جرقه گیر است و از ایجاد جرقه در هنگام قطع و صل این تیغه رله جلوگیری میکند. که باعث افزایش عمر مفید کنتاکت های رله خواهد شد.

خازن C5 فقط در لحظه اولی که مدار به برق متصل میشود ویا در زمانهای که برق قطع و وصل میشود کاربرد دارد. به این صورت که هنگامیکه برق برای اولین بار وارد مدار میشود این خازن دشارژ بود و باعث میشود که بصورت اتصال کوتاه عمل کرده و لتاژ پایه 2 آی سی 555 را بالا نگاه میدارد و این آی سی تحریک نشده و خروجی را فعال نمیکند و لامپها بی جهت روشن نمیشوند. البته بعد از چند لحظه این خازن شارژ میشود و پایه شماره 2 به حالت عادی برگشته و مدار میتواند کار خود را انجام دهد.

مقاومت R14  جریان مدار را بصورت دائم مصرف میکند و شاید در نگاه اول کاربردی برای آن به نظر نرسد. اما در واقع این مقاومت دو کار انجام میدهد. یکی در زمان وجود برق و دومی در زمان قطع برق! هنگامیکه برق در مدار وجود دارد این مقاومت با مصرف ان مانع از افزایش ولتاژ مدار و صدمه دیدن قطعات میشود. دقت کنید که در این مدار ما رگولاتور ولتاژ نداریم و فقط یک خازن در ورودی مدار باعث کاهش ولتاژ برق شهر میشود و در صورت عدم مصرف جریان در مدار قاعدتا ولتاژ تا حد برق شهر افزایش پیدا میکند. البته در سایر مدارات مثل مدار تایمر راه پله قبلی این مقاومت با یک LED نیز سری شده بود که نشان دهنده وجود تغذیه در مدار باشد. اما کار دوم این مقاومت در زمان قطع برق این است که ولتاژ ذخیره شده در خازن C5 را که در بالا به آن اشاره شد را تخلیه کند تا این خازن با وصل مجدد برق بتواند وظیفه خود را انجام دهد.

 

شماره گير تلفن جادويي

  

در این مقاله یک مدار بسیار ساده که از قطعات کمی تشکیل شده را معرفی میکنم. طرح این مدار از یک برنامه تلویزیونی در ذهن من بوجود آمد! و مطمئن هستم که نظر شما دوستان عزیز را جلب خواهد کرد. چون این مدار در عین سادگی کاربردهای خارق العاده ای دارد. شما در این مقاله با موارد زیر آشنا میشوید :

 

  • چگونه از طریق این مدار از تلفن هایی که صفر آنها بسته شده استفاده کنید و شماره دلخواه را بگیرید!
  • چگونه از تلفن سکه ای استفاده کنیم بدون محدودیت در شماره گیری و بدون پرداخت هزینه!
  • وسیله مناسب برای افراد مسن و کودکان که در موارد خاص بتوانند شماره شما را بدون استفاده از شماره گیر تلفن بگیرند!
  • با این وسیله شما دیگر نیازی به استفاده از شماره گیر تلفن ندارید!
  • در این مقاله نحوه بدست آوردن شماره گرفته شده توسط افراد را خواهید آموخت!
  • چگونه شماره گرفته شده توسط یک بازیگر را فقط با تماشای فیلم بدست آوریم!
  • و . . .

در یکی از برنامه های شبکه 4 سیما به معرفی یک MP3 Player پرداخته شد و در مورد خصوصیات آن گفته شد که بدون نیاز به اتصال به خط تلفن و فقط با استفاده از گوشی میتوان شماره گیری کرد بدین صورت که فقط کافی است که شماره مورد نظر خود را در MP3 Player وارد کنید سپس دهنی گوشی را نزدیک آن کرده تا شماره گرفته شود. این موضوع برای من بسیار جالب بود که چطور چنین چیزی ممکن است؟

اما پس از کمی فکر متوجه ایده بکار رفته شدم. همانطور که میدانید جهت شماره گیری بر روی خطوط تلفن دو روش وجود دارد :

  1. روش پالس.
  2. روش تن.

در روش پالس که قدیمی ترین روش است به ازای هر رقم تعداد مشخصی پالس ارسال میشود. برای رقم 0 ، تعداد ده پالس و برای سایر ارقام به اندازه رقم پالس تولید میشود. مثلا برای 5 ، پنج پالس ایجاد میشود. اما اشکال این روش این بود زمان شماره گیری در اعدادی با تعداد ارقام ثابت با هم فرق داشت. مثلا برای گرفتن 111 سه پالس تولید میشد ولی برای 999 بیست و هفت پالس نیاز بود. و این باعث کندی شماره گیری میشد.

اما در روش جدیدتر برای هر شماره یک سیگنال صوتی با فرکانس معین تولید میشد که مشکلات سیستم قبلی دیگر در آن وجود نداشت. و در واقع MP3 Player فوق هم برای شماره گیری همین کار را میکرد و سیگنالهای صوتی را به دهنی منتقل میکرد و از طریق دهنی این اصوات به خط تلفن منتقل شده و شماره گرفته میشد.

من برای اینکه از این ایده مطمئن بشوم یک آزمایش ساده انجام دادم که شما هم همین الان میتوانید انجام دهید. من گوشی تلفن همراه خودم را کنار دهنی تلفن منزل نگه داشتم و صبر کردم تا بوق آزاد پخش شود، سپس شروع کردم شماره تلفن همراهم را گرفتم 09123812060 البته با همان موبایل خودم! بعد از چند لحظه گوشی همراهم شروع به زنگ خوردن کرد و بر روی آن شماره تلفن منزل بعنوان تماس گیرنده افتاد. مثل اینکه من با تلفن خانه شماره همراهم را گرفته باشم.

البته به این نکته توجه داشته باشید برای اینکه بتوانید از گوشی همراه خود برای شماره گیری به روش بالا استفاده کنید حتما باید در تنظیمات گوشی ، صدای صفحه کلید را فعال کرده و بر روی تن یا DTMF تنظیم باشد و تا حد امکان میزان صدا را افزایش داده و سعی کنید در محیط اطراف صدا و نویز مزاحمی نباشد.

در مرحله بعدی من با میکروکنترولر ATmega8 مداری ساختم که بازدن یک کلید، تن های لازم را جهت شماره گیری تلفن همراهم تولید میکرد و از طریق بلندگوی کوچکی که بر روی آن نصب بود پخش میکرد و با گذاشتن دهنی هر تلفنی در کنار این مدار شماره من توسط آن تلفن گرفته میشد. و همانطور که میدانید در اکثر تلفن هایی که صفر آنها بسته است و یا شماره گیری در آنها محدود شده یا نیاز به انداختن سکه دارند در واقع شماره گیر تلفن محدود شده و یا قفل شده است. در نتیجه شما اگر از طریق دیگری شماره گیری را انجام دهید عملا از سد تلفن گذشته اید و صد البته که این مدار اینکار را انجام میدهد.

سورس بسکام این برنامه در زیر آورده شده است. همانطور که مشاهده میکنید برنامه بسیار ساده نوشته شده و با هر بار روشن شدن میکرو پالسهای تن تولید میشوند. شما میتوانید با تغییر دادن شماره من، شماره مورد نظر خود را وارد کنید.

 

 

'*********************************************
'* This Program Writing By : Hossein Lachini *

'* The Magic Tone Dialer                     *
'* For to get more details visit :           *
'*                 www.HLachini.com          *
'* Contact to me by : eLachini@Gmail.com     *
'* Mobile/SMS : +98 912 381 2060             *
'*********************************************
$regfile = "m8def.dat"
$crystal =
 8000000

Enable 
Interrupts

Dim Mobile As String * 12
Mobile = 
"09123812060"

Wait 3
Dtmfout Mobile , 50
End                     'end program

 

 نقشه مدار فوق نیز بصورت کوچک شده در زیر قابل مشاهده است :

این مدار برای صرفه جویی در مصرف باطری کلید بصورت سری با مدار قرار گرفته تا با زدن کلید مدار روشن شده سپس بعد از گذشت 3 ثانیه شروع به ارسال پالس تن میکند. دقت داشته باشید که برای درست عمل کردن این مدار حتما فیوز بیت های میکروکنترولر را جهت استفاده از کریستال خارجی تنظیم کنید.

این هم تصویری از مداری که توسط من ساخته شد.

 

برای دریافت سورس برنامه به همراه فایل شیبه سازی در محیط پروتیوس اینجا کلیک کنید.

پسورد تمامی فایل ها http://puls.loxblog.com

 

 

 اما چند ترفند جالب جهت شماره گیری تلفن :

  1. اگر این مدار را کنار گوشی قرار دهید که دارای Caller ID یا همان مزاحم یاب باشد خواهید دید که با فعال شدن مدار شماره گرفته شده برروی آن نمایش پیدا میکند. حال اگر در هنگامی که فردی در یک فیلم در حال شماره گیری باشد شما براحتی با قرار دادن گوشی تلفن در کنار بلندگو تلویزیون میتوانید شماره گرفته شده را بر روی مزاحم یاب ببینید!
  2. اگر فاصله گوشی تا تلویزیون دور باشد شما کافیست از طریق یک وسیله مثل موبایل، صدای شماره گیر را ضبط و سپس در کنار گوشی پخش کنید!
  3. در خیلی از مراکز مثل بانکها و سازمانها و کارخانجات برای دسترسی به بخشهای مختلف یا استفاده از خدماتی همچون تلفن بانک، نیاز به شماره گیری تن دارید. اگر گوشی مورد استفاده توسط شما امکان شماره گیری تن ندارد نگران نشوید. کافیست که پس از شماره گیری مرکز مورد نظر برای ارسال فرامین تن به آن مرکز ، گوشی موبایل خود را در کنار دهنی بگیرید و ...
  4.  و هزاران ایده و ترفند دیگر که شما میتوانید برای ما ارسال کنید تا در اینجا درج شود یا در بخش نظرات وارد کنید.
موضوعات
پيوندها


ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 10
بازدید دیروز : 13
بازدید هفته : 10
بازدید ماه : 998
بازدید کل : 1450676
تعداد مطالب : 232
تعداد نظرات : 51
تعداد آنلاین : 1